by Clasher Mon 14 Jun 2010 - 22:11
Torej kako smo začeli... Mene je rock zagrabil pri recimo desetih, dvanajstih letih. In od tam do punka sem šel skozi skoraj vse faze, razen metala.
Torej nekje pri 10-12 sem brskal po fotrovem kompu, našel par njegovih CDjev. Mešano. Siddharta, tut murat&jose zraven, BFM, lublana je bulana od pankrtov, zraven so ble še razne blondie - maria, vaya con dios, itd... pa tudi še rancid-la bamba in ena ska verzija pink panterja.
Potem sem pa pri bratrancu slišal green day in počasi sem začel poslušat to. to je trajalo nekaj časa, potem pa sem v sedmem razredu prešaltal na G'n'R. Takrat so bili kar "in" in tudi naš band je nastal v bistvu zaradi njih - če jih nebi takrat poslušali (kitarist, basist in jaz - bobnar), nikoli nebi bilo banda in verjetno tudi nikoli nebi potem začel z bobni - ampak to je že druga zgodba.
Za G'n'R so prišla "šestdeseta" in takrat moj favourite band The Who, Stonsi in malce Floydov je bilo umes. Ampak tudi to ni trajalo preveč dolgo in presedlal sem na Nirvano. To predvsem zaradi tega, ker so Nirvano poslušali tudi ostali v bandu. Potem pa so se začeli glasbeni okusi v bandu razhajati. nekateri so presedlali na yu-rock, jaz sem se "prestavil" na..... PUNK.
Začelo se je pred kakim letom, ko sva s fotrom gledala dokumentarc o Strummerju. takrat se mi ni sanjalo kdo je to, poznal nisem niti enega komada od Clashev. Sem pa v tistem dokumentarcu slišal "White Riot" in začelo se je. Najprej par komadov, potem več in več. Povsem so me prevzeli (in ja, Clashi so bili navdih za moj nickname) Počasi so zraven prišli še pistolsi. Razni Kennedysi in Exploitedi so bili še preveč hard zame (in tudi sedaj ne poslušam preveč HCja).
Potem pa še ena "prelomnica". V avtu sem našel kompilacijo "Novi val - za vedno '78-'84. Par mesecev nazaj pa še Niete. In lahko rečem, da sem se končno našel.
Wed 30 Oct 2024 - 20:49 by BleBeToN
» Druga godba
Sun 4 Feb 2024 - 18:47 by Chury
» KBO! [ Punk ]
Wed 24 Jan 2024 - 11:42 by orzel_96
» Dik OBraz - Zedj
Fri 20 Oct 2023 - 12:38 by storz76
» Ritam Nereda 2023 - Novo Doba
Thu 4 May 2023 - 7:48 by Nesa1
» VA - No border jam festival 7th compilation (2012)
Mon 23 Jan 2023 - 14:59 by storz76
» Ramones Fan Club Poland - Ramones Maniacs Poland
Sun 25 Dec 2022 - 9:46 by yogi
» Murder Junkies
Sun 20 Nov 2022 - 10:45 by yogi
» VA - Step By Step EP 1989
Sun 20 Nov 2022 - 10:35 by yogi
» Tožibabe[Punk]
Tue 8 Nov 2022 - 16:32 by yogi